Coca-cola generation Muslim by Abdur Raheem Green


En, mashaAllah mycket bra föreläsning om coca cola generationens muslimer! Engelske Abdur Raheem Green ger oss en bra inblick i denna generation och även jag fick ett rejält uppvaknande av att se den! Jag vet att det finns otroligt många så kallade coca cola muslimer runt om i världen och många här i Sverige också. Det vi behöver göra är att få kunskap om detta och göra någonting åt et, jag rekommenderar alla muslimer att se den!!!





Mina egna anteckningar.


Coca cola symboliserar och står för den amerikanska kulturen, om det finns en symbol som vi kan säga direkt symboliserar den amerikanska kulturen så är det coca cola. "Coca cola kulturen" är en kultur av materialism, konsumentation, en kultur som säger till oss att för att kunna njuta av livet och för att kunna få ut så mycket som möjligt av livet så ska man följa sina passioner, önskningar och att vägen till framgång och lycka är att omge dig av materiella saker.



Gör det du känner för, följ dina lustar.. va som du vill, bete dig hur du vill, gör det du har lust med.
Att det som vi människor bör tillbe, överlämna oss åt är våra passioner och lustar.



Det är det vi muslimer kallar för nafs.
I det västerländska samhället finns ingen långvarig tillfredställelse, vi följer våran lust, eller det som vi vill och vi blir tillfredställda, men bara ett tag, sedan försvinner denna tillfredställelse och vad måste man göra för att nå den igen? Konsumera mer. Exakt som det är med coca cola, när du dricker en coca cola får du en kick, av sockret, koffeinet osv.. När denna kick slutligen försvinner behöver du mer för att få kicken igen. Så ser det västerländska samhället ut idag.



Men verkligheten är att lustar och passioner kan aldrig bli tillfredställda. Profeten Muhammad, salla Allahu aleyhi wa sallam sa: "Om Adams son (människan) skulle ges en dal av guld, skulle han önska en till. Ingenting kommer att tillfredställa Adams döttrar och söner, annat än gravens damm" Den enda gången våra passioner och lustar kommer ta slut är när vi är döda.



Vad har då allt detta att göra med muslimer, varför är titeln på denna video och föreläsning "Coca cola generation muslim"?


Islam lär ut motsatsen till detta, islam lär ut att vägen till framgång och lycka inte är genom matriella saker, inte heller genom att tillfredställa dina passioner och lustar. Islam lär ut att det finns en skapare, En Gud, och att Han har skapat oss och detta universum för en anledning och syfte. Allt har ett syfte, allt har en anledning. Vad är då vårat syfte? Varför är vi här? Koranen lär oss att Gud har skapat oss för ett syfte. Att Han har skapat oss och jiinnerna (osynliga andar) för att dyrka Honom. Vissa säger, "är det allt? Är syftet av min existens bara att dyrka Gud?" Och det är för att dom har en mycket skev och trång syn på vad dyrka är.




De tänker på "dyrka" i en sekulär materialistisk term, som har definerats av det västerlänska samhället. Att man går till moskén 5 ggr i veckan eller till kyrkan en gång i veckan och utför lite olika ritualer och det är det som är att dyrka. Själva arabiska ordet "ibadah" som betyder dyrkan har en otroligt stor och djup mening. Dyrkan i islam är ett levnadsätt. Muslimer dyrkar från att dom vaknar på morgonen, tills dom går och lägger sig, och dyrkar även när dom sover!! Och dyrkan är som sagt otroligt utbrett, det finns dyrkan från hjärtat, och dyrkan i form av handlingar. Det är endast genom dyrkan människan kan få en komplett tillfredställelse i livet, att följa sina lustar och passioner ger dig också tillfredställelse, men bara för en kort period, det får dig att må bra, sedan får det dig att må dåligt. Alla som har varit beroende av alkohol eller av att röka marijuana t.ex, vet exakt hur detta går till.


Det kan se ut som att de icketroende, dom som inte dyrkar Allah, att dom är lyckliga, att dom upplever många tillfällen av lycka, och du kanske till och med ser dessa lyckliga tillfällen. Och du kanske tänker "Åh, det här är lyckliga människor, dom har ett bra och lyckligt liv." Men om du skulle undersöka och observera dessa människor ordentligt, gå in i deras liv så skulle du se att detta inte stämmer. Tänk själva, i de rika länderna vi bor där vi har allt, vi har pengar, vi bor i fina hus, vi har värme, mat i kylskåpen, kläder, jobb.. allt, varför är det ändå så många olyckliga människor, varför är så unga människor alkholister, varför tar så många självmord, kolla på alla rockstjärnor, dom har ju allt! Varför tar så många tunga droger så att dom dör, och många tar även självmord? Detta e bara ett bevis på att även fast det kanske ser ut som att de är lyckliga på utsidan så är det fel.




Sen har vi islam, som som sagt lär ut själva motsatsen till detta. Där har vi troende människor, som har frid i hjärtat och mår bra genom att dyrka skaparen, Allah. De kan leva i fattigdom, ha sjukdomar, ha massa problem, krig, allt möjligt men ändå så kan man hitta dessa människor som är lyckliga, trots allt detta!



Därför är islam, ett hot mot coca cola generationen.
"Coca cola generationen" är beroende av människors olycka, varför? För att olyckliga människor köper och konsumerar mer! Olyckliga människor måste fylla deras liv med mode, musik, fantasin om Hollywood, droger, alkohol, sport. Dessa olyckliga människor måste fylla deras liv med massa onödiga prydnader och underhållningar, för att dessa saker ger dom kortvariga stunder av lycka. Folk som är lyckliga inombords bryr sig inte om dom får en flashig bil eller inte, för dom behöver inte det för att vara lyckliga! Detta är i detta sinnestillstånd vi muslimer bör vara, att det ska inte spela någon roll för oss om vi har en flashig bil (exempel) eller inte. Vi ska bara tacka Allah om vi får dessa saker och om vi inte har det så tackar vi fortfarande Allah och vi är fortfarande lyckliga. Hur ska då coca cola generationen få dessa människor att konsumera? Detta e ingen bra målgrupp för dom. Vi muslimer är ett hot mot dessa eftersom det hela går ut på att folk ska konsumera!



Islam är ju inte en religion som baseras på materialism. Så även på en politisk nivå så blir islam väldigt svår att handskas med. Vad gör man med ett folk som inte riktigt bryr sig om dom lever eller dö, utan faktiskt dör med glädje om detta är Guds vilja? Vad gör man med ett folk som inte går att muta, eftersom rikedom inte är viktigt för dom? Och som inte går att hota ekonomiskt?


För att återgå till coca cola generationens muslimer.


Många säger
"MashaAllah, trots det som hände 9/11 så har otroligt många konverterat till islam, den händelsen ledde till att otroligt många människor började läsa på om islam, läste koranen osv och insåg då att islam inte är en religion av terrorism och krig, utan folk förstår att detta är en religion från Gud." Men när man observerar från en annan synvinkel och ser många av dom lärda idag och på positionen av många muslimska ledare och muslimska länder, så kan man fråga sig själv, är det verkligen så att folket från väst kommer till islam, eller observerar vi hur islam västernifieras?


Coca cola muslimerna tar emot islam, de säger att dom tror på koranen, de kanske till och med ber 5 ggr om dagen, dom fastar under ramadan, de betalar zakat MEN när man börjar undersöka deras attityd och deras tro och deras motivation, så kommer man att finna en mix. De har tagit lite av det ena och lite av det andra. Är dom verkligen motiverade nu att söka njutning från Allah, att göra handlingar som Allah älskar, eller försöker dom att kompromissa? "Hur kan vi säga att vi är muslimer, men fortfarande vara konsumenter, fortfarande ta del av dunyas (världens) nöjen?" Detta är en stor sjukdom som har drabbat oss muslimer idag, något som gör denna coca cola generation mycket nöjda.


De har nu börjat dela upp oss i olika grupper - De moderna muslimerna och De fundamentalistiska muslimerna. "Vi har inget problem med dom moderna muslimerna, dom är okej för dom är coca cola muslimer"


De moderna muslimerna säger "Vi ber, men vi accepterar demokrati, vi säger gladeligen att polygami är föråldrat och inte passar i dagens samhälle, vi ska nu frigöra kvinnor (enligt deras sätt att frigöra kvinnor), och ta lån och njuta av musik och filmer osv..."


Och sen har vi fundamentalistiska muslimerna, vad är det egentligen? Visst finns det vissa extreminister i detta fack, vissa som går över islams gränser. Men vilka är då dom så kallade fundamentalisterna? Det är dom som säger att islam är hela ens liv, islam är i ditt äktenskap, i ditt ekonomiska liv, i politiken, överallt. Att vara en muslim är inte bara att be 5 gånger om dagen, det är att acceptera allting i koranen! Islam har allt, och i koranen står det allt vi behöver veta, allt om det ekonomiska, lagar, politik osv.. allt!



Profeten salla Allahu aleyhi wa sallam varnade oss för allt detta:
"Snart kommer nationerna samlas och ta från er (muslimer) precis som om ni skulle bjuda in dom på en fest." En man sade: "Åh, Allahs budbärare, är det för att vi är så få?" Profeten salla Allahu aleyhi wa sallam svarade: "Nej, ni kommer vara många! Men ni kommer vara som skräp!" sen sade han: "Och Allah kommer ta rädslan från era fiender och i era hjärtan kommer han lägga wahn." Och de frågade honom: "Åh, Allahs budbärare, vad är wahn?" Profeten salla Allahu aleyhi wa sallam svarade: "Kärleken för denna värld och detta liv (dunya) och rädsla för döden."


Idag är islam världens största religion, 1,6 miljarder muslimer.
En av 5 är en muslim. Men vad ser vi idag? Vi ser att våra fiender har gjort våra länder till en fest för dom själva. De tar våran olja, våra resurser och dom kontrollerar oss politiskt och ekonomiskt och de har även börjat kontrollera oss ideologiskt också.


Varför? För att vi har blivit som dom!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0